Lenas debutroman – Kickoff

En grupp lärare på konferens

En far på jakt efter smitaren som körde ihjäl hans barn

Bibliotekstjänst (BTJ) recenserar Kickoff. Betyget blir en 4:a på en femgradig skala.


”Det är suggestivt, trovärdigt och ett gediget romanbygge med hög närvaro i scenerna. (...) en psykologisk thriller som drar människors handlande till sin spets.

- Emil Frej Svensson, BTJ-häftet 1, 2024

Verkligheten är skev. Vi ser fragment av den och tror att vi förstår allt.

 

Djupt inne i Dalarnas skogar ligger en flicka på vägen. Hon andas knappt. Ibland tar det bara en timme för livet att rasa.

 

Två år senare är alkohol och tankarna på hämnd det enda som får Conny att vilja leva. En dag får han ett oväntat tips som ger en ledtråd om vad som kan ha hänt under natten då hans dotter blev ihjälkörd och förövaren smet från platsen. Tipset leder honom tillbaka till sin hemby, till en kursgård där en lärarkonferens äger rum.

 

Läraren Lisen Hansson är i känslomässig kris. Hon har blivit utkastad av sin man och tonårssonen vill inte ha kontakt med henne. Den långa sommarledigheten är slut och hon bävar inför veckan på kursgården i Dalarna med kollegorna. I den tryckande sensommarhettan vaknar skulden till liv och människorna omkring henne tycks alltmer bräckliga. Och alltmer hotfulla.

För Evigt Dömd

Den andra delen i spänningsserien om Lisen Hansson. Utgivning planeras till sommar/höst 2024

Den livlösa kroppen ser oskadad ut.

Det är bara ansiktet.

Det som en gång var ett ansikte.

Det borde vara bra nu, men ingenting fungerar. Lisen plågas av traumatiska minnen och kämpar för att vinna tillbaka sin son Sebastians förtroende. Han har en ny flickvän, Clara, som beter sig alltmer underligt. Är allt hon berättar verkligen sant? Vem är hon egentligen? Det är något som inte stämmer.


När en sexvideo på Clara sprids på sociala medier, ser Sebastian ut att vara skyldig och Lisen försöker ta reda på sanningen. Samtidigt har hon fullt upp med sin nya mentorselev som behöver hjälp, med exmannen som söker kontakt, och Sebastian som anklagar henne för att ha splittrat familjen. Lisen gör allt i sin makt för att stabilisera tillvaron.


En dag hittar Lisen ett anteckningsblock i lägenheten. Bland de prydliga punkterna har Clara skrivit några rader som förändrar allt.


Det finns ett monster i Claras liv.

Tredje delen

Tredje delen i Lisen Hansson-serien. Utgivning planeras till vinter 2025. Mer information kommer.